lauantai 13. helmikuuta 2016

HAKUSESSA OMA TYYLI

Minulla on aina ollut tiedossa oma tyylini. Se on klassinen ja ajaton. Olen pukeutunut sen mukaisesti välillä enemmän ja välillä vähemmän. Ohi ajaneet trendit ovat sotkeneet pukeutumistani sillä ne ovat vieneet minua kuin härkää sarvista. Enkä ole asiaa sen kummemmin koskaan kyseenalaistanut. Ajatellut vain jälkikäteen miten hölmöihin asuihin sitä onkaan tullut itsensä ahdettua. Mitä sitä tuolloin oikein ajatteli? Mutta ne lukuisat surkuhupaisat kuvat on tullut kuitattua olan kohautuksella. Samalla tavallahan suurin osa nuorisosta tuolloin pukeutui.

Mutta nyt 25-vuotiaana, kaikenmaailman itsensä kehittämisprojektien ohella, on tullut mitta täyteen asumokienkin kanssa. Vaatekaappini kaipaa kipeästi järkeistämistä. Sieltä täytyy löytyä itselleni tarpeellista, mukavaa, yhteensopivaa ja kaunista päälle puettavaa. Ja mikä tärkeintä, kahden pienen lapsen äitinä asujen täytyy löytyä nopeasti! Minulla ei ole aikaa peilailla tuntitolkulla aamuisin yhteensopivia vaatteita, hyvä kun aika riittää edes 5 minuutin meikkiin.

Mitä sinne kaappiin sitten tarvitaan? 

Sitä olen pohtinut oikein ajan kanssa. Ajatellut omaa tyyliäni. Sitä missä tunnen oloni itsekseni. Luonnostellut hätäisesti paperille (kuvitus ei tosiaakaan ole mikään taidonnäytteeni:D) ja selkeyttänyt ajatukseni pinterestin kansioon, minne pääsette täältä.

Eli klassista. Ajatonta. Naisellista.

Tikkauksia, laadukkaita materiaaleja, neutraaleja sävyjä, kauniita yksityiskohtia, ryhdikkyyttä, ehkä vähän seilorihenkeä... Sitä minun tyylini on. Ei ohi meneviä trendejä. Ei halvalla tuotettua pikamuotia. Ei halpaa tekokuitua. Ja suuri EI tämän blogin ensimmäisessä asussa olleelle takille!

Onko tyylisi hukassa? Kaipaako kaappisi selvittämistä? 
Tässä omat vinkkini:


  1. Mieti millaista elämäsi on. Millaisiin tilanteisiin tarvitset vaatteita?
  2. Mieti millaisissa vaatteissa/asuissa tunnet olosi hyväksi.
  3. Luetteloi, piirrä tai kokoa vaikka kollaaseja tyylistäsi.
  4. Käy kaappisi läpi, säilytä vain ne mitkä sopivat tyylillesi. Pistä loput kiertoon.
  5. Jos vaatteesi kaipaa täydennystä, mene kauppaan tarkan listan kanssa. 
  6. Osta laatua. Muista ettei hinta korreloi nykyää laatua vaan tarkista materiaali kunnolla!
  7. Ja mikä tärkeintä, huolehdi että kaappiisi jää tilaa! Sinun tulisi muistaa vaivatta jokainen tämän kauden vaatteesi ulkoa. Se on sopiva määrä vaatetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ihanaa päivänjatkoa.:)