torstai 25. helmikuuta 2016

JUHLAREKVISIITTAA ROSKISTA

Vietämme esikoisemme syntymäpäivää viikonloppuna. Kolme vuotta täyttävä neitokainen osaa jo vaatia juhlaan yhtä ja toista, jota äiti sitten parhaansa mukaan pyrkii toteuttamaan.

Tytön toiveet olivat punaiset (vaaleanpunaiset) prinsessa synttärit huomattavalla koristelulla. Kakku samoissa sävyissä ja päällä karkkia.


Ensimmäisenä tartuin koristehaasteeseen. Miten asian ratkoisi mami, joka näkee punaista jo ajatuksesta turhasta jätevuoresta, jota juhlakoristeet tuottavat? Lippuviirit ja muut rekvisiitat saa todella halvalla (minkähänlaisista olosuhteista ja kenen lie valmistamina), juhlien jälkeen harva niitä säilöö enää seuraaviinkaan kemuihin... Eli kovin kestävällä pohjalla ei tässäkään asiassa taideta olla.

Halusin kuitenkin kuunnella ja ennen kaikkea vastata lapseni toiveeseen, joten toteutin toiveen näyttävästä koristelusta. Valmistin muun muuassa viirinauhan sanomalehdestä, lahjapaperikasseista (kierrätän aina saadut kassit) ja pienestä palasta jämäkangasta (revenneistä verhoista.) Tyttö hihkui onnesta koristetta tehdessämme.


Työhön meni aikaa enemmän kuin kaupassa käyntiin, mutta työhön pääsi osallistumaan tytär itsekkin. Ja siitä hän nautti. Hän oli halunnut jo pitkän aikaa tehdä kirjaston kirjan ohjeella balleriina mekkoja ja tähän väliin niitä sitten teimmekin.

Vaikka aluksi epäröin ideani toimivuutta niin pakko sanoa, että kyllä tämä viirinauha meille iloa tuo. Jopa mieheni sanoi sitä hienoksi ja se on paljon se!:D Eikä tarvitse kokea suuren suurta huonoa omaatuntoa, kun tästä tekeleestä eroon hankkiutuu. Onhan siinä oleva materiaali jo useaan kertaan käytetty!

Viirinauhaan tarvitset:


  • lehden
  • lahjapaperikasseja tai muuta vastaavaa
  • sakset
  • narua
  • teippiä

Leikkaa ensin viiristä malli paksummalle pojalle (esim. paksumpaan mainokseen, lehden kanteen yms.)

Piirrä ja leikkaa viirit lehdistä ja lahjapaperikassista.

Kiinnitä naru haluaamaasi paikkaan ja teippaa viirit kiinni.

Koristele haluamallasi tavalla. Me koristelimme noilla (yksinkertaistetuilla) balleriina mekoilla, mutta ohjetta en voi niihin laittaa tekijänoikeudellisista syistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ihanaa päivänjatkoa.:)