torstai 11. helmikuuta 2016

VERTAILUSSA HYVÄNTEKEVÄISYYSKIRPPARIT

Vihdoin aikaa kirjoittelulle! Tällä välillä on tapahtunut ihan hirveästi blogin aiheeseen liittyvää, eli postausideat eivät ihan heti kyllä lopu. Mutta se aika sitten... Mistä sitä saisi? Jokatapauksessa paljon asiaa on tulossa, etenkin vaatekaapin sisällöstä.

Sain vihdoin ja viimein hyppysiini Hyvän mielen vaatekaappi-kirjan. Olen lainannut tuon ensimmäistä kertaa jo esikoisen vauvavuonna, mutta vasta nyt sain sen luettua. Ihan mieletön kirja! (Siitä enemmän toisella kertaa.)

Kuitenkin innostuin tuosta opuksesta niin, että aiemmasta suunnitelmasta poiketen, vaatekaapin sisältö pääsi tarkkaan syyniin. Tavoitteena on luoda toimiva, simppeli ja omalle tyylilleni uskollinen vaatevarasto. Ja nyt moni varmaan kohottaa kulmiaan tai riemuitsee vahingonilostaan, mutta uskokaa tai älkää,  ostolakko pitää ja pysyy.

Toissapäivänä kuitenkin päätin päästää aivoni vapaalle. Sen verta rankkaa vaihetta lapsikultieni kanssa elän, että oli tehtävä extempore lähtö kirpparikierrokselle. Soitin äitini paikalle, laukku olalle ja heipähei. Tätä ennen olin käynyt viimeksi kaupoilla joulukuussa ja näillä tunnetuimmilla hyväntekeväisyyttä tekevillä ketjukirppareilla muistaakseni puolisen vuotta sitten, jos silloinkaan. Ennen karttelin näitä paikkoja suosien livekirppareita, sillä niillä myytiin enemmän ketjumyymälöiden tuotoksia ja hinnat olivat matalempia. Nyt kuitenkin taas paria astetta tiodostavampana kuluttajana halusin kuitenkin antaa ensimmäisenä mainituille uuden mahdollisuuden.KIERRÄTYSKESKUS


"Luonnon puolesta!"

+ edulliset hinnat
+ laaja valikoima
+ ilmaisosasto
+ hyvää tavaraa
+ ei merkittävää merkkilisää
+ nettikauppa
+ myös entisöityjä huonekaluja ja tuunattuja vaatteita (kuvassa)UFF


"Kehitysmaiden hyväksi"

+ hyvä tarjonta vaatteissa
+nettikauppa

- korkeat hinnat  (esim. hm neule 13e / ovh 19,90 v. 2012)
- kyseenalainen maine  *lue lisää
- merkki- ja materiaalilisää ei olla unohdettuFIDA


"Helluntalaisseurakuntien järjestämä globaalisesti toimiva ammattimaisen humaanitaarisen avun jakaja."

+ viihtyisät tilat (ainakin Puotiharjussa)
+ hyvää tavaraa 
+ edulliset hinnat
+ ei merkittävää merkki- / materiaalilisää (mm. Karen Millenin takki 5e, kashmir huivi 2 e, Marco Polon neule 7e)
+ kanta-asiakaskortilla alennusta yli 20 euron ostoista
+ laaja tarjonta

- ahtaat välit (ainakin rattaiden kanssa)


Itse suuntasin Itäkeskukseen, sillä siellä olivat nuo kaikki liikkeet sopivan etäisyyden päässä. Fidaan ja kierrätyskeskukseen menen vielä uudelleen. Uffilla saatan pyörähtää kuuluisina alennuspäivinä. Ehkä. Löydöistä tulossa erillinen postaus lähiaikoina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ihanaa päivänjatkoa.:)