tiistai 8. maaliskuuta 2016

EI ENÄÄ IKINÄ VÄÄRÄN KOKOISIA ALUSVAATTEITA!

Näin naistenpäivän kunniaksi, päätin rustata postauksen alusvaatteista. Enimmistö naisista taitaa kuitenkin rintaliivejä käyttää, mutta jos moniin lähteisiin on uskominen, harvalla on käytössä oikeinmitoitettua tukea.

Itselläni on takana neljässä vuodessa kaksi raskautta ja kaksi vuoden pituista imetystä, joista toinen päättyi vastikään. En ole koskaan ennen kiinnittänyt huomiota alusvaatekaupoilla muuhun kuin hintalappuun sekä vaatteen esteettiseen miellyttävyyteen. Olen juossut myyjiä ennemmin karkuun kuin pyytänyt sovituskoppiin avuksi. Lienee tuttu piirre enimmistölle suomalaisista kuluttajista? Lopputuloksena sekalainen ylimitoitettu laatikko kauniita hepeniä, ilman minkäänlaista tukea.

Kun sitten lypsylehmän urani oli lopuillaan, päätin satsata laatuun. Viikkoja etukäteen kävin päivittämässä hintatietoja yhdestä alusvaateliikkeestä. Eräästä fb-ryhmästä sain vinkin eettisestä alusvaatteiden valmistajasta (vandevelde eu : marie jo/primadonna/andres sarda) ja kun aika vihdoin tuli, marssin tarkan visioni kanssa ensimmäisenä funky ladyyn jonka arvoihin kuuluu ympäristön säästäminen ja myrkyttömyys. Olin budjetoinut vajaan satasen yhtiin liiveihin ja niitä olisin ostanut alkuun kahdet. Halusinhan liivit, joiden valmistajien ei tarvitsisi nähdä nälkää.

Hyvä ajatus jäi kuitenkin ajatuksen tasolle, kiitos mittojeni. Kerrankin kun hyväntahtoisuuteni ei ollut rahasta tai edes esteettisestä ulkomuodosta kiinni (nuo liivit olivat oikeastikin kauniita!), malli oli väärä. Se siitä sitten. Mukaan tarttui kuitenkin täydellisesti istuvat liivit, toiselta merkiltä.

Seuraavana päivänä vierailin vielä toisessakin myymälässä ja myyjän avustuksella ostin kolmet liivit lisää. Kun en eettisesti valmistavaa yritystä voinut tukea, niin ostin kuitenkin ainoastaan omaan makuuni ja käyttötarkoitusteni mukaiset tarkoin valikoidut liivit. En yhtään turhaa. Myyjän mittauttamina ja avustamina ei koonkaan kanssa mennä ihan metsään. Rahaa kului 150 euroa, kun changessa sattui vielä eilen olemaan kaikki liivit -30%. Summa eroaa jonkinverran suurten ketjukauppojen hintatasosta, mutta eron liivien välillä huomasin heti. Lisäksi näistä ei tule jäämään yhdetkään kaapin perukoille virumaan.

Omat liivini koen liian henkilökohtaisiksi jakaakseni nettiin.

Vinkkejä rintaliivien ostoon:


 • Suomalaiset ostavat keskimäärin harvoin liivejä ja rintojen koko elää jatkuvasti. Siksi mittaa aina kokosi! Oma vinkkini on astella ihan alusasuliikkeeseen, sieltä saa hyvää ja asiantuntevaa palvelua. Myyjä mittaa koon ja palvelu pelaa, kopin sekä hyllyn väliäkään ei tarvitse turhaan ravata.
 • Älä koskaan osta sovittamatta! Kaikki mallit eivät sovi kaikille.
 • Ympäryksen kuuluu olla napakka, alareunan väliin saa mahtua vain kaksi sormea.
 • Kun liivien ympärys on venynyt, ne ovat tulleet tiensä päähän. Ovat ne sitten mitä merkkiä tahansa tai maksaneet vaikka maltaita.
 • Jos jo sovittaessasi joudut pistämään hakasen tiukimmalle, on ympärys liian suuri. 
 • Liivit ovat sinulle sopivat, kun rinnat pysyvät liikkuessakin kupeissa eikä niihin jää tyhjää. Rinnat eivät valahda liivien alapuolelle, vaikka nostaisit kädet ylös. Jos selkäkappale nousee ylös, ympärys on liian suuri. Jos kaarituki painaa kainaloa, kuppi on liian suuri. Jos rinnat pursuilevat kupeista, on ne liian pienet.
 • Olkaimista ei saa jäädä painaumia! Suuririntaisten on suositeltavaa käyttää liivejä leveillä olkaimilla. 
 • Jos rintasi ovat eriparikokoa, kannattaa kokeilla liivejä irrotettavalla täytteellä.

Liivien hoito:


 • Liivit tulee huuhdella jokaisen käyttökerran jälkeen.
 • Käsinpesu pidentää niiden käyttöikää. Liivit tarvitsevat myös yhden lepopäivän pesun jälkeen.
 • Uusien liivien käyttö aloitetaan aina uloimmasta hakasesta, jotta niissä on löystyttyä kiristysvaraa. (Käyttöiän pidennystä)


Liivit tulee valita käyttötarkoituksen mukaan. Oikeanlainen liivi tukee povea, 
parantaa ryhtiä ja auttaa asua laskeutumaan kauniisti. 
Tyylikäs pukeutuminen lähtee alusvaatteista, 
vaikka ne ovatkin katseilta piilossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ihanaa päivänjatkoa.:)