perjantai 11. maaliskuuta 2016

KARSIMALLA TOIMIVA VAATEVARASTO

Noniin, vihdoin karsitun vaatekaapin pariin. Täältä löydätte kuvan lähtötilanteesta. Tammikuussa kaapissani ei pitänyt olla mitään turhaa, mutta olihan siinä. Neljän suuren ikeasäkin verran. Karsinnan ohella innostuin myös pystyviikkaamaan. Käytin yhden aamupäivän sopivien laatikoiden löytämiseen sekä päällystämiseen. Urakkaan ei ollut kovin helppo ryhtyä näin ostolakkolaisena. Tavallisesti kun olisi voinut käppäillä suoraan kauppaan ja kiikuttaa kotiin sopivan kokoiset ja malliset säilytysmekanismit. Vaikka tie ei ollut helpoin kulkea eikä lopputulos sama kuin mitä se olisi ollut ilman lakkoa, niin tuottaa se silti suurta iloa. Uskokaa tai älkää, nuo henkkamaukan kuvastoilla päälystetyt boksit saavat mieleni kohoamaan jo ihan siksikin, kun tulee ajatelleeksi kuinka luovaksi sitä ihminen tulee, kun toimintaa hieman rajoitetaan.

Kun vaatteet vähenivät huomattavasti on kaapista tullut huomattavasti siistimpi ja helpommin lähestyttävä. Ja kun sisältö on rajatumpi vaatetus on kiireaamuinakin helppo löytää.

Vaatekaappini oveen päätin teipata inspiraatio-kuvia. Kauniita kuvia meikeistä, hiuksista ja realistisista asuista. Asujen elementit löytyvät sellaisinaan tai vastaavina jo nyt kaapistani. Ne ovat lähtöisin mainoksista, varsinaisten muotilehtien stailaukset kun ovat omaan makuuni aivan liian utopistisia. Mieheni tuomitsi kaappini, etenkin tuon oven pissiksen teineilyksi, mutta siinähän tuomitsee. :D Eipä hän tuota ovea kummemmin tuijottele. Tein myös pienen listan vaatteistani ja oletuksen niiden käyttöiästä. Tuota listaa olisi tarkoitus tämän vuoden verran seurailla ja tehdä havaintoja.

Vaatevarastoni ei jäänyt minimalistiseksi. Jätin sinne kaikki vartalolleni sopivat, arkeani palvelevat ja todellista iloa tuottavat. Koitin myös laskea ne:

housut x 5
pitkähihaiset x 4
neuleet x 13
t-paidat x 11
topit x 4
hameet x 6
trikoomekot x 3
kotiasu x 1
lökärit x 1
kesämekot x 5
henkaritopit x 4
henkaripaidat x 3
juhlamekot x 4
maxihameet x 2
shortsit x 2
karvaliivi x 1
viitta x 1
kevät-kesätakit x 6
talvitakit x 3
toppa-asu x1
välikausiasu x 1
yöpuvut x 5
urheiluvaatteet x 8

yht. 91 vaatetta 

 Tässä luvussa on kaikkien kausien vaatteeni ja tästäkin olisi varaa vielä vähentää...
Alusvaatteita en laskenut. Asusteista ja kengistä tulossa oma postauksensa. Kaapissani on myös yksi hylly varattu kosmetiikalle, sitä hyllyä koristaa tällä hetkellä aito kukka, lähiaikoina olisi tarkoitus askarrella tekoruusu hyllyä koristamaan.

Päivänä, jolloin kaappini uudelleen järjestin, hieman pohdin toimintani järkevyyttä viikatessani vaatteitani laatikkoihin alusvaatteista sekä sukista lähtien. Mutta kai sitä on hyvä olla sopivasti erillainen ja hämmästyttävää kyllä, se sukkienkaan viikkaaminen ei vie sen enempää aikaa kuin parien yhteen "solmiminen." Ja viikkattuina esillä ne säästävät aamuista huomattavan ajan. Jokainen varmasti tietää sen tunteen, kun laatikosta pitäisi löytää nopeasti mustat sukkahousut, mutta käteen tarttuu vain ihon värisiä ja siinä samalla kello tikittää eteenpäin...

Vaikka rakastankin vaatteita, niiden väheneminen on ollut minulle vain ja ainoastaan eduksi. Pukeutuminen ei ole ollut koskaan näin kivaa ja helppoa! ... Eikä minulla ole vielä edes kapselikaappia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ihanaa päivänjatkoa.:)