lauantai 19. maaliskuuta 2016

NÄIN TYHJENNÄT KANANMUNAN SISÄLLÖN

Omassa lapsuudessani emme koskaan maalanneet kananmunia. Äitini ei ollut mikään askarteluihminen, mutta osti hän jokaista pääsiäistä kohden kuitenkin jonkin verran mignon-munia, joille maalasin uudet iloiset ilmeet. Viime vuonna, esikoiseni ollessa kaksi vuotias, aloitimme uuden perinteen ja puhaltelimme munia tyhjiksi.  

Näin tyhjennät kananmunan:

 1. Ravista kananmunaa voimakkaasti, jotta keltuaisen rakenne hajoaa.
 2. Naputtele paksulla neulalla ja lusikalla reiät molempiin päihin.
 3. Suurenna toisen pään reikää varovasti.
 4. Puhalla voimakkaasti pienemmästä päästä sisälmykset ulos (tulee suuremmasta päästä) kulhoon tai kuten meillä, suoraan pannulle.
 5. Maalaamista helpottaa, jos asetat munat varrastikkuun, kuten meillä. Itse olemme maalanneet munia niin vesi- kuin akryylimaaleillakin. Kummallakin homma onnistuu. Kuvassa olevat on maalattu vesiväreillä.


Meidän esikoinen on nyt toista vuorokautta korkeassa kuumeessa, mutta yhden munan hän innostui päivällä lepäämisen lomassa maalaamaan. "Tekemisen puutteessa" innostuin sitten itse hupi maalaamaan loput, on muuten aika terapeuttista hommaa, kun antaa itselleen luvan vain hutia mitä mieli tekee eikä pohdi liiemmin lopputulosta.

4 kommenttia:

 1. Tarpeellinen ohje tähän aikaan vuodesta! Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Otsikko jotenkin hassusti muotoiltu.En loukata tahdo, mutta se kylläkin houkutteli tänne lukemaan,miten tyhjennetään kananmunasta kuoret. Ohjeessa sinänsä oikein kerrotaan miten kananmunasta tyhjennetään sisältö. T. vanha haahka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä oikeassa. Pitkään mietin mikä tökki ja toi otsikko se olikin:D. Tämän siitä saa kun väsyneenä kirjoittelee!:)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihanaa päivänjatkoa.:)