perjantai 20. toukokuuta 2016

KUUSI KUUKAUTTA VAATTEIDENOSTOLAKOSSA

Toukokuu lähenee loppuaan ja pian uusien vaatteiden ostolakkoni on kestänyt puolivuotta. En olisi millään uskonut, tämän haasteen kantavan näinkin pitkälle. Pääosin lakkoilu on ollut yllättävän helppoa, mutta paria tiukempaakin ajanjaksoa on kevään mittaan tullut todistettua. Viime kuukausi oli pahin, kestin sen kuitenkin hammasta purren.

Rahaa on kulunut tähän mennessä omiin vaatteisiin 238 euroa. Siitä 150 euroa meni laadukkaisiin alusvaatteisiin, joista en tingi. Suhteellisen järkevänä olen pysynyt, vaikka jokunen hutiostoskin on joukkoon mahtunut: Kirpparilta paitapaketti, jonka annoin äidilleni. Takki, jota en osannutkaan pienentää. Neule, josta ompelen tyynynpäälliset.. Mutta olen minä myös tehnyt loistavia löytöjäkin, kuten vaikkapa viimeisimpänä aidon (vaikea uskoa, mutta totta) burberryn huivin 25 eurolla! 

Lakkosääntöjeni mukaan (löytyvät täältä) sallin itselleni kaksi poikkeusta. Eli kaksi tarpeetonta "kauppauutta" ostosta. Ostin tammikuussa ylipolvensaappaat, joihin sanoin käyttäväni toisen poikkeuksen. Saappaat kuitenkin pettivät alle kymmenen kerran käytössä, joten reklamoin niistä ja sain rahat takaisin. Oma moraalini ei anna myöten tuollaiselle nahan haaskaukselle. Jos eläimen nahasta tehdään tuote, täytyy se tehdä eläintä kunnioittaen - kestävästi.

Toisen poikkeuksen meinasin kuluttaa heikolla hetkellä henkkamaukan sifonkipaitaan. Palautin sen kuitenkin heti seuraavana aamuna. Onneksi. Olisin katunut jälkeenpäin valintaani. Palautuksesta saamani lahjakortinkin lahjoitin eteenpäin. 

Näin ollen minulla on edelleen kaksi poikkeusta käytössä enkä ole edes aikeissa niitä tällä hetkellä kuluttaa. Kun poikkeuksia on vain kaksi, pitää ne punnita tarkkaan, enkä tiedä mihin ne käyttäisin. Tähän väliin olen saanut kuitenkin kaupoista, kaupanteosta kuin myös kirppareista sellaisen ähkyn, ettei ostaminen edes huvita. Olenkin päättänyt kiristää sääntöjäni ennalta määrittelemättömäksi ajaksi. Eli "totaalivaateostolakko", täältä tullaan!

 Kurkkaa täältä  vinkkini ostolakossa pysymiseen.

... Asu postauksiakin luvassa taas ensi viikolla. 
Tämä viikko on kulunut ihan huomaamatta lökäreissä  
ja hiukset nutturalla hiekkalaatikon reunalla... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ihanaa päivänjatkoa.:)