keskiviikko 7. syyskuuta 2016

AURINKOINEN SARDINIA

Viime vuotisen Bangkokin reissun jälkeen matkakuume katosi täysin. Reissu oli kiva, mutta kai sitä vain sai jonkinmoisen ähkyn pikkulasten kanssa maapallon kiertämisestä. Ääni kellossa kuitenkin muuttui, kun tietokoneen ruudun valtasi perhehotelli Sardiniassa kaikilla mukavuuksilla todella huokeaan hintaan. Niinpä pakkasimme kamat kasaan ja otimme koneen kohti Italian lämpöä.

Majoituimme perheiden ylivoimaisessa suosiossa olleessa Baia di contessa, joka sijaitsi maaseudulla pitkällä kaikesta hälinästä. Lapsille riitti ohjelmaa, Bamse oli tavattavissa kolme kertaa päivässä. Esikoisemme kävi kielikylvyssä Bamsekerhossa parina päivänä ja noin muuten aika kului uima-altaan reunalla istuen tai rantahiekkaa lapioiden. Vanhempi tyttäremme löysi pian leikkiseuraa, eikä siinä paljon kielimuurit pidelleet. Nuorempi puolestaan oli todella tarkka omaisuudestaan ja välittömästi lähti hiekkalelut kantoon, jos joku vieraampi lapsi lähti häntä lähestymään.Olimme maksaneet all inclusivista ja sitä todella suosittelen, mikäli tähän hotelliin päätyy. En todellakaan tiedä miten olisimme ruokailut muuten hoitaneet, sillä kaupunkiin oli matkaa 16 kilometriä ja noin muutenkin olisi rahaa kulunut kyllä useita satasia enemmän. Ruoka oli kuitenkin hyvää ja monipuolisesti vaihtuvaa. Eikä kyllä ravinnotta saatika juomatta tarvinnut päiväsaikaa hetkeäkään olla!


Kaupunkiin oli tosiaan matkaa useampi kilometri. Se sujui kätevästi bussilla, tosin busseja ei kulkenut kovin montaa päivässä, joten pieni suunnittelu oli tarpeen. Toki taksitkin liikkuivat, mutta niiden hinnoista itselläni ei ole minkäänlaista tietoa. Meno-paluu bussimatka maksoi meiltä aikuisilta 10 euroa. Pienistä lapsista ei veloitettu, mutta isommat taisivat olla puoleen hintaan.Kaupunki, Alghero, oli todella kaunis. Vanhassa kaupungissa oli paljon nähtävää, taidemuseo ja lukuisia liikkeitä. Kahviloita ja ravintoloita oli joka kadunkulmassa, hinnat olivat keskimäärin melko samat kuin Suomessa, toki sijainnilla oli vaikutuksensa. Itse pysähdyimme hieman syrjäisempiin paikkoihin, kun lapset eivät olleet kaikkein aurinkoisimmillaan ja esimerkkejä hinnoista: mozzarella pizza (näissä maissa sisältää tomaattimurskaa ja mozzarellaa) 5€ (täyterikkaammat olivat tietysti kalliimpia), croisantti 1€, vesipullo (1L) 2€, smoothie 5€...Ostoksia emme ehtineet tekemään kovin paljoa, lapset olivat sitä mieltä, ettei kauppoja kierretä ja pienen taistelun jälkeen luovutin. Ostin itselleni ja lapsille muutamat vaatteet liikkeestä ja sitten pari mekkoa ja päiväpeiton afrikkalaisten pitämästä basaarista. Löytöjä olisi varmasti tehnyt enemmänkin, etenkin korupuolelta, mutta mitään erityisen halpaa tuolla ei odotetustikkaan ollut.Lasten mielestä parasta oli Bamse, uima-allas ja jäätelö. Meidän aikuisten mielestä helppous. Rahaa ei tarvinnut kantaa mukana eikä miettiä ruokapaikkoja, lapsille oli ohjelmaa, altaalle löytyi tuoleja ilman että piti herätä kukonlaulun aikoihin niitä varailemaan, uimaranta oli kivenheiton päässä ja urheilu-aktiviteetteja löytyi halutessaan vaikka jokaiselle päivälle. Niin ja matka lentoasemalle kesti vain parikymmentä minuuttia! Lentoaika oli 3,5 h, menolento aamuaikaan sujui luonnollisesti paremmin kuin paluulento yöaikaan...


Habitare-arvonta on suoritettu ja liput postitettu. Päädyinkin arpomaan 2 lippua täällä ja 2 lippua instagramin puolella, kun tällekkin puolelle osallistujia löytyi loppujen lopuksi enemmän kuin yksi. Mukavia messuja voittajille sekä tietysti muille messuille suuntaaville!:)

3 kommenttia:

  1. Oi Sardinia on ihana! Olemme myös mieheni kanssa käyneet siellä. Vuokrasimme auton ja kiertelimme saarta ympäri. Kyllä oli niin upea paikka <3 meidän matkasta löytyy postaus mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on kyllä! Kävin katsomassa postauksen blogistasi, ihania kuvia olette ottaneet! Koitin sen sinnekkin kommenttoida, mutta jostain syystä en pysty enää rekisteröityneenä käyttäjänä kommenttoida edes omassa blogissani. Ärsyttävää. Mekin mietittiin auton vuokraamista, ollaan joskus muissa paikoissa vuokrattukin, mutta nyt tällä kertaa päätettiin jättää kiertelyhommat lasten vuoksi vähemmälle.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Ihanaa päivänjatkoa.:)