lauantai 3. syyskuuta 2016

SEITSEMÄN KUUKAUTTA OSTOLAKOSSA + ARVONTA!

Olin vuoden ensimmäiset seitsemän kuukautta uusien vaatteiden ostolakossa. Se tarkoitti, että käytettyä oli luvallista ostaa, muttei uutta, ellei hygieniasyistä se ollut pakollista. Omiin sääntöihini laajensin myös kodin sisustamisen ja jopa jossain määrin lasten vaatteet.

Alku sujui yllättävän hyvin, vaikken kyllä kannustusta saanut oikein mistään ilmansuunnasta. Lopulta mies heitti haasteelleni porkkanan (sillä hän ei millään uskonut sen kantavan pitkälle.) Hän lupasi minulle 1000 euroa shoppailurahaa mikäli vuosi ilman shoppailuhulluutta täyttyisi ja se tonni muuttui pian chanelin laukuksi.

Porkkana tepsi kyllä, vaikka ajoittain tiukkaa tekikin. Mutta sitten sattui se suuri mutta, joka oli vain ylivoimaista ylittää. Tulin raskaaksi. Kolmannella kerralla maha on kasvanut ennätysvauhtia, vatsani on jo nyt lähes yhtä suuri mitä se oli esikoisen odotuksessa kuudennella kuulla, mikäli kuviin on uskominen. Joten sanomattakin selvää, että vanhat kaapintäytteet muuttuivat pikapikaa nakinkuoriksi. Ja sitten kuvioihin astuikin tajuton väsymys ja pahoinvointi, jonka aiheutti tietyt vaatteet. Joten pieni vaatekaapin täydennys oli paikallaan eikä kyllä yksikään kirpparinkoluumisreissu houkuttanut tyynynhalaamisvaiheessa.

Mutta vaikka chanel jäikin haaveeksi, opin paljon uutta. Haasteen aikana katosi halu hengailla kauppakeskuksissa, mitä joskus rakastin. Ja se on edelleen kateissa. Haluan kaupoille, kun sieltä jotakin tarvitsen, mutta opin ettei ne todellisuudessa toimi rentoutukseen, vaikka muuta olenkin uskonut. Olen myös oppinut katsomaan tuotteita kriittisemmin, enkä tyydy enää "ihan kivaan", joka jää pian kaapin hyllylle paremman tieltä. Innostuin myös lukemaan kirjallisuutta aiheesta ja sain paljon arvokasta tietoa esimerkiksi materiaaleista ja tuotantoprosesseista. Opin myös sen, että tällä hetkellä länsimaisen ihmisen on hyvin hankalaa elää täysin riistämättä kenenkään oikeuksia.

Ennen haastetta olin varsinainen shoppailufani. Määristä ei ole tiedostoja, mutta esimerkiksi matkoilla käytiin useat kerrat kaikki mahdolliset kaupparykelmät läpi, harvemmin tyhjin käsin. Nyt reissatessamme on omakin mieli mielummin uima-altaalla kuin tekokuituvaaterekillä. Kevään Tukholman reissulla käytiin Nordiskamuseossa kun Junibacken oli kiinni, ja käynti oli oikeastikin ihan mielenkiintoinen, vaikkei sitä heti uskoisikaan. Ne lukuisat henkkamaukat eivät vain vetäneet enää puoleensa. Ja tällä viimeisimmällä Italian reissulla, josta instagramissa on jonkin verran kuvamateriaalia, jätimme suosiolla kauppakiertelyt yhteen puolikkaaseen päivään, johon toki sisältyi myös ravintola ja kahvilakäyntejä sekä vanhan kaupungin kiertelyä. Eli on minussa jonkinlainen muutos näkyvissä.

Reissusta tarttui mukaan kuvan vaatteet sekä päiväpeitto ja muutamat paidat lapsille. Muuta ei sitten kahden pikku kauppakammoisen riiviön kanssa edes pystynyt katsellakkaan.PIKA-ARVONTA!

Jaossa olisi nyt kaksi (2) lippua yhdelle onnekkaalle Habitare-messuille (7.-11.9.2016.) Sillä aikaa on jäljellä näin rajallinen määrä, osallistumisaikaa on maanantaihin 5.9.2016 klo 12.00 saakka. Ja jotta saan liput postiin tuolloin välittömästi, kommentoithan alle sellaisen sähköpostin osoitteen, jota käyt katsomassa ja jossa on tilaa. Arvonnassa olet mukana kommenttoimalla alle toimivan sähköpostiosoitteesi. Onnea arvontaan!:)

*Yhteistyössä messukeskuksen kanssa.

6 kommenttia:

 1. jutta.nokela@gmail.com

  VastaaPoista
 2. sari_valonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. Odottelinkin millon sinulta tulee uusi päivitys :) mielelläni osallistun arvontaan! saippuakupla@live.fi

  VastaaPoista
 4. kukka-aurinko ät hotmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihanaa päivänjatkoa.:)