tiistai 18. lokakuuta 2016

LUMPPUPAIDOILLE JATKOAIKAA


Olen kova kierrättämään, lastemme vaatteista suurinosa on jo ennestään käytettyjä. Saamme myös paljon muiden lapsille pieniksi jääneitä vaatteita joista olen hyvin kiitollinen, mutta kyllä ne joskus saa myös  repimään hiuksia päästä. On totta, että olen tarkka lastenvaatteista. Vaikkei ne uusia olisikaan, ne ei saa olla kulahtaneita nukkavieruja. Ja niitä nukkavieruja tulee ovista ja ikkunoista niiden ihanien vaatekappaleiden lisäksi ja siinä sitä hommaa riittää, että minne niitä jatkokierrättää.

Usein vaatteet, ne lumputkin, voi jollain lailla hyödyntää. Mutta itselläni ei riitä vuorokauden tunnit  lähteä kaikkea tuunailemaan. Rättikäyttöön meillä menee kaikki pilalle menneet vaatteet, muttei niitäkään loputtomiin tarvitse. On vaikeaa, kun jokaiselle kierrättäjälle käyttökelpoinen tarkoittaa vähän eri tasoa, mutta hyvä nyrkkisääntö olisi, että se mihin et itseäsi tai lastasi enää pukisi ei kuulu kierrätykseenkään. Ei edes Uffiin, jonka jätemaksut kasvavat lumppuvaatteiden vuoksi.


Tästä kuvasta ei ehkä välity, kuinka rättikunnossa paidat olivatkaan. Minnipaita oli aivan nukkaantunut sekä pesussa virittynyt. Neule oli paremmassa jamassa, mutta sen verran elämää nähnyt, että sellaisenaan se näytti kulahtaneelta...

3-vuotias kuitenkin rakastui minnipaitaan niin palavasti, etten sitä raaskinut poiskaan heittää. Leikkasin kuvan irti ja ompelin sen tuomaan eloa neuleeseen. Ei siitä uuden veroista saanut millään, mutta kyllä se ihan kivalta oikeassakin elämässä kuluneempanakin versiona näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ihanaa päivänjatkoa.:)