torstai 22. joulukuuta 2016

JOULUVALMISTELUJA

Lapset alkavat olemaan paranemaan päin, koskaan aiemmin meillä ei ole sairastettu näin kauan, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Joulu on jo lähellä ja sen viettopaikka on meille vielä epäselvä. Olemme jo useamman vuoden viettäneet sen isälläni. Niin olisi tarkoitus tehdä nytkin, mutta jos nuo minit eivät kunnossa vielä ole, niin emmehän me kotoa voi poistua. Siinä tapauksessa viettäisimme joulun ihan oman perheen kesken. Ensimmäistä kertaa, eikä sekään vaihtoehto enää maailmanlopulta tunnu.


Joululahjat on hankittu. Kävin alkuviikosta kaupoilla ja se oli aluksi ihan kivaa vaihtelua kotiseinien sisäpuolella oleilulle, mutta pian kauppakeskuksessa ravaaminen kävi vähän liiankin raskaaksi. En ymmärrä miten vielä jokunen vuosi sitten RAKASTIN kauppojen kiertelyä. Saatoin kiertää niitä 8 tuntia putkeen ihan yksinäni!

Omien lasten pakettien sisällöt olivat ne vaikeimmat. Mitä ostaa lapsille joilla on jo kaikkea? Eikä ole edes mitään leikkien muutosta.. Kuten vaikka dubloista legoihin. Kiersin muutamaa lelukauppaa ja vertailin tarjontaa. Esikoisen ainoa toive on syksyn mittaan ollut pallomeri. Se on kuitenkin liian suuri kotiimme toteutettavaksi, joten ollaan päästy yhteisymmärrykseen, että pallomereen pääsee Hoplopissa ja laivalla. Kaikkea ei voi omistaa.


Lopulta keksin mennä Tokmannille (toisen asian takia) ja arvatkaapa mitä; siellä oli kaikki lelut, kirjat ja pelit -30%. Ja sieltähän löysin lähestulkoon kaiken, enkä iloisempi olisi voinut olla!

Eilen sai vihdoin nurkkiemme pölypallot kyytiä ja tänään pesukone pyörittää pyykkiä nonstoppina. Jouluruuatkin on mietitty. Meistä ei kukaan välitä perinteisistä jouluruuista, joten valmistamme sellaista mistä pidämme. Muistan kuinka lapsena syöminen jouluna oli hirveintä. En pitänyt enkä edelleenkään pidä laatikoista ja kinkku oli suoranainen hirvitys ja sitten sitä pakotettiin syömään... Ymmärrän, että nuo perinteiset ruuat tekevät joillekkin joulun, minulle ne eivät sitä tee, enkä tosiaankaan halua samoin lapsiani pakottaa syömään sellaista mistä he eivät pidä. Etenkään juhlapäivänä!Lahjat on kääritty tänä(kin) vuonna kierrätystarvikkeisiin.

  • Valkoisen paketin kääre on kukkapaperia ja "kukkahässäkkä" vanhasta pannasta. 
  • Ruskeat kääreet ovat myös kukkakääreitä. 
  • Pakettikortit ovat vanhoja kortteja.
  • Punaisten pakettien rusetit ovat olleet vauvanvaatteiden pakkausmateriaalia....


Eli oltiin sitten kipeitä tai ei, saa se joulu tulla, eikä meillä turhia sen takia stressata. 
Stressitöntä joulun odotusta sinne ruutujen taaksekkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ihanaa päivänjatkoa.:)