torstai 26. tammikuuta 2017

HÄN ON TÄÄLLÄ!

Kuten Instagramista on voinut huomata, vauvamme syntyi viime viikon keskiviikkona. Lähes täsmälleen kahden vuoden ikäerolla edelliseen pienokaiseemme. Synnytys oli mahdollisimman kivuton, mutta henkisesti raskain. Keskimmäinen lapseni syntyi niin vauhdilla, ettei kipuun kerennyt apua saamaan. Ehdimme olla sairaalassa vain 17 minuuttia ennen kuin tyttö syntyi ja 10 minuutin ajomatkalla luulin jo kuolevani... Synnytyksestä ei kuitenkaan vielä tuolloin jäänyt traumoja ja vointinikin oli erinomainen, mutta kun kolmannen odotus alkoi, paheni synnytyspelko päivä päivältä.

En kuitenkaan uskonut saavani pelkopolilta apua, kun sektion mahdollisuus lisäsi pelkoa vain entisestään. Tapani mukaan olin sitten asiasta aika hissun kissun, mutta kun ensimmäiset supistukset alkoivat keskimmäisen syntymäpäivänä aamuyöstä, rupesi kehoni tärisemään. Itsensä psyykkaaminen ei auttanut, mutta supistukset yllättäen loppuivat. Sama toistui seuraavana yönä, mutta kolmantena päätin lähteä sairaalaan näytille. Ja hyvä, että lähdin, sillä seuraavana aamuna kymmenen maissa oli vauva sylissä. 


Jokaisen synnytyksen hoitaneet kätilöt ovat olleet mukavia ja osaavia, mutta pakko sanoa, että tämä viimeisin oli selvästi osaavin. Mukana oli myös harjottelija, joka oli yllättävän kiva lisä. Koska vauva syntyi jo viikolla 37, vietimme osastolla kaksi yötä ennen kotiutumista. Uusi arki kolmen pienen lapsen äitinä on vielä harjoitteluasteella, mutta kyllä se tästä... 

Tavoitteeni äitinä on tarjota mahdollisimman tasapuolisesti huomiota, läheisyyttä ja läsnäoloa lapsilleni. Toki nyt alkuun vauva saa yksinoikeudella nukkua yöt vieressäni. Siitä en jousta, sen saman ovat saaneet jokainen lapseni ja se on ollut heille ja itsellenikin tärkeää. Mutta päivisin pyrin olemaan mahdollisimman paljon etenkin pienille tyttärilleni, kun vauvakin lähinnä nukkuu.

2 kommenttia:

  1. Onnea vauvasta! Ja hyvä, että kaikki meni kuitenkin hyvin vaikka ei pelkokaan ole kiva asia. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihanaa päivänjatkoa.:)