maanantai 2. tammikuuta 2017

SYKSYN 2016 DIY-JUTUT

Pidin itseäni koko syksyn hyvin saamattomana. Olin etenkin joulun alla todella uupunut, niin uupunut että koitan siitä toipua edelleenkin. Vaikka perfektionisti ja siivoushullu sisälläni ovatkin joutuneet hellittämään otettaan jo aikaa sitten lasten vuoksi, tänä syksynä niiden on pitänyt joustaa vielä entisestäänkin. Aika ajoin meillä on vallinnut hirmumyrsky - sen kaikilla mahdollisilla tulkintatavoilla. Kahden lapsen opiskelevana ja vielä odottavana äitinä on vain ollut pakko hyväksyä oma puutteellisuus. 

Mutta sitten kuvia selatessani huomasinkin saaneeni jotakin aikaan. Tässä tulee siis ihan vain kuluneen syksyn käsityöt, jotka olen niiden opiskelu- ja perhe-elämän pyörteiden lisäksi saanut tehtyä. Pakko sanoa, etten nyt jälkikäteen ihan saamattomana itseäni pidäkkään, vaikka pyykit ovatkin saaneet joskus viikon, jopa pari, pesuvuoroaan odottaa...Kesällä saamamme lipasto sai uuden ilmeen maalilla ja vetimillä. Pinta oli kohtalaisen hyvässä kunnossa, mutta laatikoiden pohjat vaativat uusimista (ja sitä ne edelleen odottavat.)


Kesällä saamamme liukuovellinen kaappi oli kestänyt aikaa huonommin. Lakkapinta oli epätasainen, sitä sai ihan veitsellä rapsuttaa. Ovet avautuivat huonosti jo ennen maalausta ja maalauksen jälkeen liikettä ei saatukkaan enää mihinkään suuntaan, joten ovet revittiin irti. Se oli kuitenkin toimiva ratkaisu, kun lastenhuoneen kaluste siitä tulikin.


Tori:sta löytämänäni vauvan sänky (20€) sai myös uuden pinnan. Verhot olisi tähän vielä ommeltava.


Lastenhuoneen seinä sai koristeekseen taulukollaasin. Kaikki taulut ovat itse maalaamiani.


Pinnasänky sai kaipaamani verhon, kun keksin repiä kellastuneesta ikean lampunvarjostimesta sisäkehikon ja ommella siihen turhaan kaapin perukoille jääneen verhon.


Vatsa-asukki sai vaunupeiton perintölangoista, jotka ovat muuten aivan varmasti aitoa villaa.


Monen monta kulahtanutta vaatetta on tuunattu jatkokaudelle. Merimiesmekosta irrotin rispautuneen nauhan ja ompelin napit uusiksi. Minni leikattiin irti toisesta paidasta ja ommeltiin tylsään neuleeseen. Pienet korjaustyöt on tehty jokaiseen vaatteeseen jotka ovat sitä tarvinneet, mitään ei olla pikkureiän tai napin puutteen vuoksi heitetty pois.


Väärän pituinen kierrätyskeskuksen puuvilla-verho muuttui lapsen pussilakanaksi.


Aikaa nähnyt keinuhevonen sai sisustukseen sopivamman lookin. Vielä kun löytäisin selkänojan jostain...


Villapaita ja vanha sohvatyyny yhdistyivät koristetyynyksi..... Vielä olisi tarkoitus saada kahteen kalusteeseen uusi maalipinta 
ja se vauvan verho ommeltua 
ennen pikkukolmosemme syntymää....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ihanaa päivänjatkoa.:)