torstai 4. toukokuuta 2017

EDULLISIA EKOVAATTEITA SUOMESTA!

Tiesittekö, että on ihan aikuisten oikeasti saatavilla myös ekologisia Suomessa valmistettuja lastenvaatteita, joissa riippuu kohtuulliset hintalaput, (jopa näin minimivanhempainrahaa nostavan opiskelijamamin näkökulmasta.) Itse en vielä hetki sitten tiennyt tai onhan sitä toki Reimaa ja Tuttaa, mielikuvana niin kovin suomalaista... Mutta etenkin Reima, (jonka omistuksessa Tuttakin on) valmistuttaa tuotteensa kaukomaissa hieman kyseenalaisin otsikoin.
Hillan vaatteet (jotka löydät täältä) suunnitellaan, kuten myös valmistetaan kangasta myöten Jyväskylässä sijaitsevalla tehtaalla. Käytetty GOTS-sertifioitu luomupuuvilla tulee Kreikasta (Suomen koordinaateilla kun on  paha puuvillaa kasvattaa.) Kankaiden värjäykseen käytetään Ökö-Tex 100 standardoituja väriaineita, eli ne eivät sisällä tunnettuja vaarallisia (syöpääkin yhdistettyjä) kemikaaleja kuten esim. torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. Tuotteet ovat vieläpä helposti saatavilla. Potkupukuvarastoa voi päivittää kätevästi ruokaostosten lomassa Cittareissa ja Prismoissa, kuten itse tein. 
Kuvan yöpuku maksoi normaalihinnalla 20,99 €. (Tosin itse kiikutin sen kassalle Keravan Cittarin alerekistä pulittaen väripilkusta pyöreät kahdeksan euroa.) Vertailun vuoksi sanottakoon että useissa ketjuliikkeissä myydään puuvillaisia (jopa luomupuuvillaisia) yöpukuja kaksi kappaletta hintaan 19,90. Nämä puvut ovat kuitenkin ommeltu halpamaissa, eikä kovin usein hyvillä työoloilla saatika elämään riittävillä palkoilla.

Sertifikaateista lisää heidän omilla sivuillaan: 
GOTS
Ökö-Tex 100

(En hyödy klikkauksista.)
2 kommenttia:

  1. Me tykätään kans hirveesti Hillasta! Tosi kivoja kuoseja mutta paljon myös rauhallisempaa. Kappahlilla on myös nuo samat sertifikaatit, sitä suositaan myös :)

    VastaaPoista
  2. Joo newbieta rakastetaan ja suurkulutetaan myös meillä.:) Ainakin nettisivujen mukaan tuotanto toteutetaan eettisesti... Mutta heillä ei kuitenkaan ole omia tehtaita, mikä saattaa olla huono juttu..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihanaa päivänjatkoa.:)