sunnuntai 13. elokuuta 2017

PUHUTAANKO HIUKSISTA?1. Shampoo hoitaa hiuksen vaurioitunutta rakennetta.

Happivauriota, (jotka johtuvat mm. värjäyksestä, permanentista tai värinpoistosta), ei voi hoitaa kosmeettisin keinoin. Ainoa lääke rakennevaurioon on sakset. Vaurioituneille hiuksille tarkoitetut shampoot pinnoittavat hiukset, jolloin hiuksista saadaan tilapäisesti kiiltävät sekä takuttomat, jolloin ne luonnollisesti näyttävät paremmilta.

2. Shampoo pidentää värjäyksen kestoa.

Värin kestävyys riippuu värjäysmenetelmästä. Värin pysyvyyteen vaikuttavaa raaka-ainetta ei ole. Sävyttävissä shampoissa, kuten hopeashampoossa, väriä kirkastava vaikutelma luodaan väriaineilla.

3. Hiuksetkin tarvitsevat uv-suojan.

Hiuksissa ei ole eläviä soluja, kuten ihossa ja silmissä, jotka pitää suojata uv-säteilyltä. Hiusväri kuitenkin haalistuu auringossa, joten väriä suojatessa tulisi hiukset peittää päähineellä.

4. Tuuheuttavat shampoot

Tuuheuttava vaikutus saadaan jättämällä shampoon ainesosista hoitavat aineet pois, hiukset näyttävät tuuheammilta, kun ne hylkivät toisiaan.

5. Huono shampoo pilaa hiukset.

Shampoon vaikutus kestää seuraavaan pesuun, ei sen pidempää. Kuollutta keratiinia, mitä hiukset ovat, ei voi pesemällä pilata.


Lue lisää:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/05/08/markettishampoon-ja-kampaamotuotteen-hintaero-ei-selity-raaka-aineilla

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/05/08/jarkea-shampoo-ostoksille-7-kuplaa-joista-ei-kannata-maksaa


Olen jo tovin harkinnut luonnonkosmetiikkaan siirtymistä hiustenhoidon osalta ja ylläolevan sisäistettyäni, oli päätös helppo tehdä. Shampoo on hyvä, kun itsestäni siltä tuntuu eikä sillä voi hiuksia pilata. Toisin kuin ennen uskoin... 

Läheisestä K-marketista kotiutin Urtekramin aloe vera shampoon sekä hoitoaineen. Hintaero ei ollut kummoinen perusaineisiin verrattuna, jotakuinkin 1-2 euroa suurempi. Urtekramin tuotteet ovat täysin luonollista alkuperää ja ne kantavat myös cosmos-sertifikaattia. Ne ovat myös osittain luomua, eläinkokeettomia sekä vegaanisia. 


Nyt kuukauden verran tuotteita käytettyäni, sanoisin olevani niihin tyytyväinen. Shampoo pesee ja vaahtoutuu kuten "perusshampoo." Hoitoaine voisi olla tehokkaampi, mutta kun hiukset kampaa läpi suihkun jälkeen, ovat ne ihanan sileät. Lisäksi näiden tuotteiden ainesosaluettelo näyttää huomattavasti paremmalta kuin edes menneiden Elvitalien...

Shampoo:
Aineosat: Vesi, kasviperäiset öljytuotteet, maissiglukoosisaippua, aloe vera*, glyseriini**, sitruunamelissa*- ja piparmintunlehtiuute*, makea appelsiiniöljy*, suola, polysakkaridit, hajuste (kasviuute), E-vitamiini. * = Luomu. ** = Valmistettu luomuraaka-aineista.

Hoitoaine:
Aineosat: Vesi, aloe vera*, kasviperäiset emulgointiaineet, glyseriini**, lesitiini, sitruunaruohoöljy*, makea appelsiiniöljy*, magnoliankuoriuute, E-vitamiini. * = Luomu. ** = Valmistettu luomuraaka-aineista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ihanaa päivänjatkoa.:)